Tréningek, Coaching


Az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy munkatársaik munkájuk során még jobban teljesítsenek az, hogy lehetővé tesszük számukra a tanulás és a személyes fejlődés lehetőségét. Ezáltal számos új képességre tehetnek szert, így kollégáik egyrészről hatékonyabban dolgozhatnak, másrészről motiváló tényezőt is jelent mind a cégük mind pedig munkatársaik számára.

Trénereink és coachaink kiváló szakemberek, akik rendelkeznek a megfelelő oktatási és szakmai tapasztalattal az adott területen, legyen szó komplett tréning levezetéséről, szemináriumokról vagy személyre szabott foglakozásokról.

Számunkra az eredmény a legfontosabb, valamint a legjobb ár-értek arány biztosítása ügyfeleink számára.

Tréning programjaink ügyfeleink kényelmét szolgálják, szem előtt tartva partnereink eltérő igényeit.

Képzéseink minden esetben megfelelnek a vállalat elvárásainak, legyen szó akár többnapos vagy rövidebb programról.

Tapasztalt trénereink az Önök igényeihez igazodva a következő területeken képesek az alábbi tréningek elvégzésére (a teljesség igénye nélkül):

  • vezetői tréningek
  • értékesítési tréningek
  • kommunikációs tréningek
  • projekt menedzsment tréningek
  • időgazdálkodási tréningek
  • ügyfélszolgálati tréningek
  • csapatfejlesztési és csapatépítési tréningek

A coaching a vezetők fejlesztésének a leghatékonyabb eszköze, amely személyre szabott egyéni támogatást és tanácsadást jelent. A coaching során a vezető egy-egy egyéni kompetenciájának (akár szakmai, akár személyes) a fejlesztésére kerül sor, ezáltal hatékonyabban tudja a vezetői feladatait ellátni.

A coaching során cél lehet például:

  • a vezetett terület hatékonyságnövelése, a hátráltató tényezők tisztázása, és ezek megváltozatása (pl.: konfliktuskezelési problémák, kommunikációs problémák, probléma megoldási nehézségek, felettesekkel, beosztottakkal vagy ügyfelekkel, a döntéshozatali folyamatok tudatosítása)
  • a vezető fejlesztése, támogatása különösen nehéz és új helyzetekben, vagy felkészítés a jövőbeli kihívásokra (pl.: új feladat, új helyzet/körülmények, új kinevezés, új kihívás)
  • A vezető személyes képességeinek és tulajdonságainak a céltudatos fejlesztése, mind személyes, mind pedig szakmai tekintetben tudatos rávezetéssel (pl.: változások útjában álló érzelmi blokkok feloldása, bizonytalanságokon való úrrá levés, stressz, frusztráltság, személyes gyengeségek tudatosítása és az ezeken való javítás).
Ajánlatot szeretne kérni?
Hrem logó

MECHID Service Kft. 1032 Budapest, Föld u. 65 - +36 1 368 4976, +36 30 8139584 - info@hrem.hu


Copyright © 2013-2017 - Minden jog fenntartva